Alice sexa och lagmedaljer på USM

04 AUG 2012 23:48
Alice Nilsson nådde bästa placeringen med en sjätteplats när USM-tempo avverkades i Halmstad på lördagen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:17

Liksom i fjol körde man tävlingen med start och mål på Galgbacken. Sverige bästa i F13-14, Clara Lundmark, från mycket starka Norberg, vann före Sabina Levin, Staffanstorp och ytterligare en flicka från Norberg, Johanna Sämskar. Matilda Karlsson (8) och Ida Rimark (9) kompletterade laget som tog silver efter överlägsna Norberg. Strax bakom fanns Kajsa Davidsson som åkte in på en bra 14:e plats.

I yngsta flickklassen återupprepade Maja Sörensen-Munkholm och Tove Söderberg sin bronsmedalj i lagtävlingen från ifjol. Striden om tredjeplatsen i bronslaget blev tuff. Det skiljde bara två sekunder mellan Nora Dieguez (18) och Clara Emanuelsson (20) till den förras fördel. Individuellt var Maja klart bäst (10) i klubben med 36 sekunders snabbare tid på banan än Tove Söderberg (14).

Deras bana som egentligen var 1,5 km slätt och resten en uppför- och en nedförbacke. Vann lagtävlingen gjorde Mölndal som dominerar lika mycket som Norberg ovan. Slutligen Viktor Ramberg som gjorde sitt bästa tempolopp någonsin när han blev 16:e man i en mycket tuff klass P15-16.

Nora Tove Maja USM brons 2012

Ida Alice Matilda USM-silver