Hoppa till sidans innehåll

Clasica Pascua Ariany - Seger för Peter

08 MAJ 2009 17:07
Clasica Pascua Ariany - Etappseger för Peter
  • Skapad: 08 MAJ 2009 17:07

Etappseger för Peter

Clasica Pascua Ariany, det är namnet på tävlingen där en del av ortens cyklister gjorde debut under påskdagen.  Säger vi Mallorca så är det kanske enkelt att förstå. Här debuterar en stor del av Europas cykelelit, så även ett gäng Värnamocyklister. Tävlingarna inleddes på morgonen med ett linjelopp, 2x47 km.

Tre hemmaåkare gick där iväg jagade av tolv andra (sex av dessa tyckte läget var bra och arbetade inte för att komma ifatt). Bland de som arbetade hårt fanns Värnamos Peter Gustavsson som lyckades vinna spurten i klungan som fanns bakom trion och blev fyra. Rickard Hansson åkte in på en 53:e plats bland 145 startande. Magnus Jansson råkade ut för en punktering och Anders Stenberg (numera tävlande för MA i Borås) blev 43:a.

På eftermiddagen blev det så ett GP-lopp och det är, som alla vet, Peter Gustavssons specialitet. De bästa 66 i morgonens lopp fick nu starta på en 1200 meter lång bana som skulle köras 20 varv. När det var tre varv kvar attackerade åminnekillen och ingen kunde svara och Peter åkte segrande i mål ca åtta sekunder före det första fältet som innehöll ett tiotal åkare..

Det innebar att Peter blev trea totalt i en tävling som vanns av hemmaåkaren David Muntaner. Den svenska premiären blir till helgen med traditionella Östgötaloppet i Linköping.

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: This is a mailto link

Se all info