Cykel-guld!

28 JUL 2013 22:02
Filip Svedberg upprepade sin SM seger i H30 när tävlingarna avgjordes i helgen i trakten av Ystad.
  • Skapad: 28 JUL 2013 22:02

Filip vann i Halmstad för två år sedan men startade inte ifjol när tävlingen gick i norra landet.
Tävlingen kördes över 135 km i blåst och stark värme. klubbkompisen Patrik Persson gjorde en mycket fin insats när han körde solo 17 km innan Filip, tillsammans med ytterligare sex man kom ifatt. Det avgjorde säkert en del av utslaget sedan.
Patrik fick släppa täten på slutet men kom ändå på en fin sjätte plats. I täten försvann några och två km kvar fanns bara fyra kvar.
- Litade inte riktigt på min spurt så jag gick solo i mål, konstaterade en mycket nöjd Filip. Även Henrik Andersson fanns med och han körde in på en 25:e plats.

Patrik Persson nådde en femteplats på tempoloppet varför han gjort sina bästa lopp i cykel sammanhang så här långt.

Även Kenneth Söderberg körde tempot och han blev 38:e man där.
Kenneth och Peter Karlsson körde partempot där de åkte in med nionde tid i H40.

I H40 135 km startade 96 man och här blev det mycket hårt när 46 fick avbryta loppet däribland Thomas Jönsson. Peter Karlsson, gjorde här en stor insats när han satt med den kvartett som gjorde upp om segern lång tid. Tyvärr tog orken slut och han fick nöja sig med en 36: plats i mål. Johan Johansson blev sedan 45:a och Kenneth 50:e

Skribent: Patrik Persson