Götalandsmästerskapen 2011

21 AUG 2011 21:09
Sammanfattning av helgens GM tävlingar.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2012 23:50

GM

Tempo

Burserydskillen Ove Nilsson blev bäste ortsbo, femma, när Götalandsmästerskapen på cykel inleddes med tempolopp på vägen mot Tånnö. Seniorklassen vanns av Tranemokillen Edwin Wilsson 1.25 före Ove som representerar samma klubb, Borås CA. Segrar tiden från Kvantum till Kronobergs länsgräns och mål vid Vandalorum blev 34.06.

Jimmy Bodin försvarade Värnamos färger genom en elfte plats (tävlar för Team Refero).

Bland veteranerna lyckades Robert Ögren och Patrik Persson bäst för hemmaklubben genom brons i H40 och en fjärde do i H30.

Slutligen då yngsta flickklassen där Alice Nilsson var bara 1.8 sekunder från silver i en klass som vanns av favoriten Sabina Levin från Staffanstorp.

Linje

Fem medaljer blev det för VCK när linjeloppen i årets Götalandsmästerskap avslutades i Värnamo. Filip, svensk mästare i H30 och nu även mästare i här, Peter, brons i H40 där även Thomas och Johan gjorde fina insatser genom att åka in som femma respektive sjua i en 14 man stor tätklunga.

Fanny fick ett brons i F13-14 och damelit som såg en utdragen finish sluta med två medaljer när Sandra tog silver efter Martina Thomasson, Team Mumien, de båda strax före övriga där Jenny knep bronset. En femte plats blev det för Marie.

Starkast i hemmaklubben var Peter som hade en hård fight om fjärde platsen i seniorklassens klungspurt med Joakim Karlsson, Team Mumien.se.

Edvin Wilson solokörde hem ännu en seger för Borås CA (tempoetta igår) före klubbkompisen och förra veckans Sverige cup vinnare Johan Svensson som var loss med Christian Gustavsson, EPIC - Mölndals CK.

Magnus blev 19:e och Erik 28:a i en mycket snabb tävling på en ny bana som uppskattades av aktiva och publik.

Ytterligare femteplatser blev det genom Patrik Persson i H30, och i yngsta flickklassen som vanns av Mölndals Maja Johansson medan Alice Nilsson åkte in som nummer fem.