Hoppa till sidans innehåll

Guld silver och två brons på GM

26 AUG 2012 22:10
Årets Götalandsmästerskap, som vi arrangerade ifjol, hade inte lyckats hitta någon klubb detta år och fick därför köras i samband med Svealandsmästerskapen i Ånnaboda/Garphyttan några mil NV om Örebro.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

 Här ha vi kört tidigare, bland annat SM 1997. Då var banan emellertid specialasfalterad och det blev en mycket hård tävling. I år kände vi dock igen en del av banan som hade en mycket lång och hård backe sista fyra km mot mål båda dagarna. Tempot inledde och för de yngre blev det att ta tag i den långa backen. Exempelvis körde F13-14 10,4 km och de hade inte någon nedförbacke! Alice vann ganska klart när Nässjös Nelly Andersson hade 30 sekunder sämre tid. Oflyt hade Ida som missade silvret med knappa tre sekunder! På sjätteplats hittar vi så Matilda Karlsson på den backiga banan.

Viktor Ramberg hade en mindre bra dag, enligt egen uppfattning. Nu åkte han in på plats nio i en klass där Lucas Eriksson från Falköping vann med 14 sekunder före Motalas Gustaf Andersson.

Jimmy fanns även han här och körde till sig en fjärde plats bara sex sekunder från en bronspeng i elit. Den tog nu Ove Nilsson hand om.

Om lördagen hade hyfsat väder vaknade vi med 12 + och en väldig dimma, söndag morgon! En del regnskurar men i huvudsak klarade vi oss bra. Flickornas linjelopp i 13-14 var ett GP-lopp med en mindre backe och dominerades av Svealandsflickorna där Eskilstunas Ida Jansson körde ifrån allt och alla från start. Norbergflickorna, normalt topp i landet hade inte mycket att sätta till där. Lite längre bak kämpade huvuddelen av fältet. Genom att de här båda mästerskapen kördes ihop blev det ett lite tråkigt lopp. Nässjös Nelly Andersson hade bestämt sig för att strunta i alla andra än vår Alice. Hade varit kul att se hur det slutat om Alice slutat köra. Nu tog hon och Ida inte tillfället att ”grilla” Nelly så det slutade med att Alice förlorade spurten och Ida fick en ny bronsmedalj. Matilda hade inte sina banor i helgen och räknades in som nummer fem idag.

 Viktor i P15-16 hade 48 km att ta tag i idag tillsammans med damjuniorerna som startade samtidigt. I den här klassen blir det ju tydligt att det inte är lätt när alla har samma utväxling när vägen är slät. Gå loss lyckades emellertid Adam Axelsson, Falköping och Robin Vannemyr på det släta partiet! Sista fyra kilometrarna sållade ordenligt och det blev ett nytt tempolopp där Viktor fick en ny nionde plats i en tävling där körningen var bra från hans sida. I elit vann vår Hörlemilsåkare Ove Nilsson! Jimmy hade en dag på jobbet när han fick stanna och ge Joakim Åleheim ett bakhjul när denne punkterat efter knappa två mil. Det blev i alla fall en 15:e plats för Jimmy.

 

Gm tempo F13-14 2012

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info