Hoppa till sidans innehåll

Hårt USM-linje

05 AUG 2013 10:45
Ungdoms-SM fortsatte idag med linjeloppet på den hårdaste banan i den tävlingens 40-åriga historia.
  • Skapad: 05 AUG 2013 10:45

Klarade sig bäst av de våra gjorde Viktor som blev elva och Ida på en åttonde plats.

Stocklycke vandrarhem var starten för tävlingarna med Ombergs många backar som bana. Mycket naturskönt men tufft för en cyklist

 

Fem flickor startade i F13-14 och här gick sex flickor loss tidigt medan övriga hamnade på mellanhand.  Mtb-specialisten Saga Molin från Mölndal klarade banan utmärkt och vann solo. Ida satt längst med där framme, släppte och fick sällskap med Matilda ett tag. På slutet körde Ida snabbare och de fick placeringarna 8-9. På tempot var Tove lite snabbare än Maja men i linjespurten dem emellan vann Maja och platserna blev då 11-12.

 

Viktor hade säkert förhoppningar om att sitta med längst fram. Nu blev det en tidig utbrytning som kom att avgöra hela loppet. En duo fick en minuts ledning direkt och normalt hade det inte varit något problem.

Nu fick de sällskap på andra varvet, av åtta, av ytterligare fyra åkare. Viktor missade den helt och hamnade i en andra klunga resten av loppet (11:a). Suverän vinnare var hemmaklubbens Gustaf Andersson som slog en annan mycket duktig i den klassen, Vincent Andersson från FK Trampen i Skåne. När hans klubbkompis Marcus Kvist blev sexa vann klubben priset om bästa USM-klubb.

 

Slutligen Melvin och Elsa som kämpade bra i yngsta klasserna med placeringarna 22 och 15 som följd och en bit från täten där bäste kille var Frederik Wandahl från starka Höllviken och Caroline Andersson med hemadress Halmstad CK och mycket cykelpåbrå.

Skribent: Patrik Persson

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info