Hoppa till sidans innehåll

Lyckad hemmatävling!

25 AUG 2013 19:24
Filip Svedberg, Götalandsmästare, Marie Emilsson, silvermedaljör och Matilda Karlsson, bronsmedaljör blev de bästa resultaten efter två dagars spännande tävlingar i Värnamo i hemmaregi.
  • Skapad: 25 AUG 2013 19:24

Arrangemang som vi kan vara stolta över efter alla lovord vi fick. Ett stort tack till ett sextiotal funktionärer under dagarna! Tobias på Glasmästeriet är värd en eloge! Kanonbra plats. Sponsorerna är vi mycket glada för! Vi har polismyndigheternas förtroende och det finns det en mängd personer som gjort små och stora insatser, tack!!! Vi kommer tillbaka 2014.

Tävlingarna inleddes på lördagen med tempolopp på gamla E4. Skanska fixade asfalteringen klar och det blev en dröm för tempoälskare. Joakim Åleheims segertid på de tre milen, 37:50 var ett bevis för detta! Lokalt här var Burserydaren Ove Nilsson sexa och Jimmy Bodin 17:e. Söndagen blev en hård historia och avgjordes av en topp sextett i Sverige. Johan Svensson, proffs i Danmark var så säker på seger att han blev tvåa. Vann gjorde Jakob Södergrann, Hymer. Ove Nilsson sjua och Magnus Jansson 19:e. Jimmy Bodin strax bakom där bland 56 deltagare. Marie Emilsson körde tempot lite mer i bakgrunden men på linjet var hon stark! Silvermedalj i en tuff spurt. Proffset Jonas Ahlstrands syster, Emma, vann.

Viktor Ramberg satt bra med på linjeloppet men räckte inte till riktigt i spurten och blev sexa. En lite tuffare målbacke gynnar Viktor. På tempot var han femma knappa minuten efter vinnare Gabriel Eriksson, Kind. Noteras bör att tävlingarna, tempo, blev mycket spännande när vi valde 11 km för alla ungdomar. Tre mil kör man på Tour de France, typ. Kul även för icke-tempospecialister! Mindre vändpunkter är en förutsättning i framtiden och det har vi.

Melvin Nilsson blev fyra på GM-tempot men hade det betydligt tyngre på linjet. Fabian Söderberg var åtta på tempot men på söndagen råkade han ut för en mindre vurpa och bröt med en del skrubbsår. I flickornas 13-14 startade fyra av de våra tempot med Matilda Karlsson som trea efter den oftast vinnande Maja Johansson från Mölndal. Ida Rimark, femma, Tove Söderberg sexa och Maja Sörensen-Munkholm sju. På linjet startade bara Tove och Maja och när Maja råkade ut för att hamna i gräset utan för vägen ett tag blev det Tove, som tillsammans med Linn Vannemyr, Nässjö åkte in på sjätte plats. Maja fick placeringen efter.

I herrarnas tempotävling försvarade Patrik och Kenneth våra färger. Patrik är ju bättre på det och åkte in som nummer fyra i H30 medan Kenneth i H40 fanns på nummer elva i H40. Linjeloppet såg ju dagens glädjeämne när Filip Svedberg, svensk linjemästare går loss med svenske tempomästaren Jonas Blom från Falköping tidigt i loppet. Således var man överens om att gasa hårt för två guldmedaljer! Så blev det plus att Patrik Persson fick en fjärde plats. I H40 startade flera Vck-are. Thomas Jönsson, åtta, Pierre Olofsson, nia, Kenneth Söderberg, femton och Johan Engman tjugoett. Den siste gjord ett tappert försök att sitta med i en utbrytning men blev trött. Johan körde i elit, ibland på internationell nivå och hade rekordet på Hörlemilen länge med tiden 13:06. Lite överskattning som säkert ändras till 2014!

Kör igen! Tyckte många och kanske det. Ni är bra! 30 minuters lunchrast kl 11:00 då!

Lännart Gustavsson/Tävlingsledare

 

Filip vinner GM

Två SM-vinnare loss. Filip och Jonas Blom, Falköping

 

Marie på GM

Marie med fint linje, silver!

 

Senior spurt GM

Johan Svensson var säker på seger men så kom Jakob Södergrann!

Skribent: Patrik Persson

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: This is a mailto link

Se all info