Hoppa till sidans innehåll

Rapport Hammarö 3-dagars

06 MAJ 2010 20:32
Åkte upp till Karlstad utan några större förhoppningar med tanke på den precis avklarade förkylningen. När jag åkte därifrån var jag trots allt rätt positiv eftersom helgen ändå gett några positiva besked.
  • Skapad: 06 MAJ 2010 20:32

Ytterligare så präglades helgen av nybörjarmisstag, konstiga signaler från flaggvakter och vädret!
Det var ett mkt stort startfält i Elit-klassen, ca 130 pers!! I stort sett "alla" var där.

 

Tre km prolog kl 20.28 på fredagkvällen var väl ngt som jag visste skulle bli hårt. I synnerhet med tanke på att jag inte kunde reka banan innan start.
Strax efter kl åtta börjar det dessutom att regna vilket innebar att det skulle bli extra problematiskt eftersom banan innehöll flera korsningar och tvära svängar. När jag väl kom iväg kändes det ändå riktigt bra och jag fick snabbt upp farten i 50 +. Hade ganska dålig sikt genom visiret och till slut så hände det som inte får hända, jag kör rakt fram i en korsning där jag skulle svängt höger. Tvärnit, vända tillbaka och få upp farten igen kostade säkert 15 sekunder och en framskjuten placering var därmed bara att glömma.
Gick i mål ca 30 sekunder efter täten..
 
Lördag dag innebar tempolopp på 11 km (11,9 enligt datorn..). Ny uppvärmning och nu var vädret lite stabilare. Banan var flack och jag hade dessutom haft tid att köra den med bil kvällen innan.
Lyckas ändå göra ett (nybörjar-)misstag eftersom jag vid ett tillfälle får för mig att en (kraftigt vinkande) flaggvakt vill ha in mig på fel sida en refug... Samtidigt som jag ska passera skriker jag åt henne "Får jag verkligen köra här??" "Nej" skriker hon tillbaka och så blev det en ny tvärnit, vända tillbaka och köra på rätt sida refugen. Ny tidsförlust på kanske 15 sekunder gjorde mig riktigt irriterad eftersom det i övrigt fungerat bra. Körde om 4-5 personer på 11 km och blev inte omkörd av ngn. När jag kom i mål låg jag på 2a plats.
När alla väl gått i mål så blev min placering 26a, ca 50 sek efter snabbaste person. Utan mitt misstag hade jag lätt haft en topp 20 placering vilket jag efter omständigheterna hade varit mkt nöjd med. Klättrade rejält i sammandraget.
 
GP-loppet på lördag-kvällen visste jag bara skulle handla om att överleva och tyvärr så misslyckades jag väl i stort sett med det!
Startar långt bak i fältet och blir tyvärr avhängd redan på första varvet... Jag kör vidare med lite blandat sällskap men när ett varv återstår så blir vi varvade av klungan och jag kliver då av banan. I resultatlistan innebar det att jag fick samma tid som sista (fullföljande) man + 5 min extra tidstillägg eftersom jag bröt loppet.
Dalade som en sten i resultatlistan...
 
Söndag kl 11.55 innebar Linjelopp på knappt 14 mil. Min målsättning var att hålla mig kvar i klungan vilket jag lyckades med trots kramp-hugg dom sista 3 milen.
 
Summan av helgen blev iaf att jag tror mig kunna göra några riktigt bra resultat på framförallt tempoloppen framöver. Formen börjar långsamt byggas upp igen efter förkylningen, som gjorde att jag fick stå över Landskrona-tävlingen helgen innan.
Kommande helg blir det Wendes 2-dagars i Kristianstad.
 
Vi hörs!
 
mvh
 
Niclas

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info