Hoppa till sidans innehåll

Rapport Wänershof 2-dagars

22 MAJ 2010 17:22
Sammanfattning av Wänershof 2-dagars.
  • Skapad: 22 MAJ 2010 17:22

Elit och Seniorklassen startade samtidigt vilket gjorde att det blev en klunga på kanske 70 pers som körde iväg på dom fyra varven för en total distans av 113,2 km. Min plan med linjeloppet var givetvis att försöka komma med i en utbrytning men huvudmålet i Vänersborg var ändå morgondagens tempolopp. Så när jag missade den tidiga utbrytning som blev redan på första varvet så satt jag mest med i klungan utan att göra så mkt väsen av mig.

 

Jimmy Bodin lyckades följa med i utbrytningen men orkade tyvärr inte riktigt fullfölja utan föll tillbaka till klungan efter ca 6 mil. Flera andra Värnamocyklister körde bitvis på hårt i täten av klungan och bidrg till att farten då hölls uppe. Tyvärr hade dom flesta andra lag ngn med i utbrytargruppen varför intresset under långa perioder inte var så stort för att jaga ikapp. Först på 4e och sista varvet var jag uppe i täten av klungan och drog upp farten ordentligt.

När vi sedan närmade oss upploppet så låg jag på andra hjul men väntade ngn sekund för länge med spurten vilket gjorde att jag blev fast där när folk började spurta på båda sidor om mig... Gick i mål som 18e man i Elitklassen, ca 47 sek efter utbrytarna.

Fredagens tempolopp över 30 km var ju mitt stora mål i Vänersborg och det skulle bli kul att köra ett lite längra tempo än vanligt. Dessutom så var vädret på vår sida och jag körde för första gången i år utan ben- och arm-värmare!!

Själva banan gick i ett böljande landskap med några längre slakmotor som pressade fram mjölksyran ordentligt. Hade lite svårt att få upp tempot dom första 6-7 km men sen flöt det på bra, trots motvind, ut mot vändpunkten vid 15 km. Körde bla om han som startade 2 minuter före mig.

Trots mer uppförsbackar på tillbakavägen så bidrog nu medvinden och att man kunde se ljuset i tunneln, målet(!), till att det gick riktigt fort. Var vid ngt tillfälle uppe i över 71 km/h och höll under långa sträckor 50-55+. Fick verkligen ett skönt "flow" och kraften gick bra ut i pedalerna.

Kände mig nöjd med loppet när jag gick i mål och slutade på andra plats. Mkt nöjd med den placeringen i det startfältet som var och det känns som om formen nu verkligen pekar uppåt efter förkylningen för ett par veckor sedan.

Nästa helg blir det Oskarshamns 2-dagars.

Vi hörs!

/Nicke

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info