Hoppa till sidans innehåll

Rapport från GM

07 SEP 2009 21:51
Niclas Fagerlund rapporterar från Götalands 2009.
  • Skapad: 07 SEP 2009 21:51

Lördagens tempolopp, 30 km,

blev en liten besvikelse från min sida. Hade kört ett 2,5 mil långt tempolopp (lokal tempo-cup med Lammhultcyklisterna) ett par dagar innan med ca 47 km/h i snitt och hade höga förväntningar även om jag visste att banan i Uddevalla skulle vara betydligt mer kuperad.

Det var soligt och uppehåll vid start men benen kändes inte alls lika pigga som ett par dagar tidigare. Det blev en lång kamp. Efter ett par stigningar kom en lång nedförsbacke, vid ca 9 km.

Direkt efter den skulle man vika in på en en annan väg, vilket jag missade eftersom jag inte kände till banan annat än från den otydliga skissen i PM:et. Såg inga tecken från flaggvakten och körde rakt fram i en bit över 50 knyck. Märkte dock på flaggvakten när jag passerade att jag var fel ute och fick bromsa och vända.

 

Kändes verkligen tungt att ha förlorat hastigheten och rytmen man byggt upp i den långa, sköna nedförsbacken!


Hade dessutom noterat att jag var på väg att närma mig dom två cyklister som låg närmast framför mig. Strax innan vändpunkten började det att regna ganska ordentligt och dom 15 kilometrarna tillbaks mot mål var kämpiga.
Var ganska långt efter täten i mål men hade kanske kunnat varit med och slagits om en 5-6 plats om jag inte kört fel.
Man lär sig ngt nytt varje lopp!
 
På söndagens linjelopp var det trevligt att ha sällskap av fler Värnamo-cyklister. Eftersom både Elit och Senior startade tillsammans så var vi ju några stycken som kunde köra lite tillsammans. 5 varv x 25 km = 125 km stod på schemat. Tyvärr var loppet avgjort redan efter ett par kilometer då en klunga Elit-cyklister lyckades rycka utan att en enda Värnamo-cyklist var med.

 

Därefter följde ett oändligt antal utbrytningsförsök där vi från Värnamo tog väldigt mkt ansvar. Antingen var det vi som gjorde attacken eller så bidrog vi till att täppa igen luckorna. Både jag och dom andra var under vissa partier loss från klungan men tyvärr så blev vi alltid upphämtade. Kändes som att man aldrig fick med sig "rätt" cyklister vid sina attacker och att man missade dom attacker som verkligen fungerade...

På 4e varvet kom iaf jag och Jimmy loss i en utbrytning med ett gäng andra starka cyklister. Jag fick tyvärr släppa efter några km i uppförsbacken en bit innan mål. Krampkänning i båda låren gjorde att jag ganska snabbt blev upphunnen av klungan och jag visste nu att sista varvet skulle bli kämpigt.
Det gick som tur var ganska så lugnt sista varvet ända tills några km innan mål.
I sista backen kom krampen tillbaka med full kraft så jag släppte klungan och rullade i mål strax efter.

Sammanfattningsvis så tycker jag att vi från Värnamo gjorde ett lopp där vi, till skillnad från många andra, bidrog till att det hände saker i klungan.
Vi fick tyvärr inte med någon åkare i den viktiga, och lyckade, första utbrytningen men var ändå aktiva under resten av loppet.
Vi ses!
 
mvh
 
Niclas
 

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info