Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Spanien

29 SEP 2009 22:25
Cykel i Spanien 090910-090924.

Åkte till Torreveja i Spanien för semester och lite träning.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2012 23:50

Började lite lungt första dagen med 10 mil, i över 30 graders värme, skönt för benen men inte för kroppen i övrigt.

Två flaskor räckte inte långt, tur att barerna ligger tätt. Försökte hitta någon att cykla ihop med, då det var många cyklister ute på vägarna.

Spanjorerna var inte villiga att kroka på, till slut hittade jag en Holländare, vi körde någon mil tillsammans men hans fart var för låg, så jag förklarade att jag ville cykla lite fortare och körde vidare.

När jag var ute dag tre hörde jag plötsligt någon som tilltalade mig på spanska. En cyklist kom upp bakom mig, jag är från Sverige förklarade jag på Engelska, jag är Engelsman svarade han.


Vi började snacka och upptäkte att vi hadde samma intresse för cykel och allt som hör cykel till. Han blev imponerad av min nya Nishiki med nya Dura ace. Det visade sig att killen var 55 år och tävlade i H55 i England.

Vi cyklade sedan en vecka tillsammans med turer mellan 10-13 mil. Han visade sitt hus och presenterade sin fru för mig, sedan var vi ute en kväll tillsammans med våra fruar.

Intresant hur idrotten kan sammanföra mäniskor. Hur klarade jag då att hänga med? Inga problem för en som har varit med på måndagsturen. För övrigt kommer vi ev.att träffas i April på samma ort, han känner till alla vägar, efter 12 år som husägare i Spanien.


Fick slutligen ihop 115 mil på 13 dagar, skapligt. Tyvärr fick jag inte starta i Spanien runt, dom paserade 2 dagar före min ankomst.
 
Lasse Ohlsson

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info