Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Wendes 2-dagars

12 MAJ 2010 21:06
Wendes 2-dagars blev, precis som förra helgens tävling, en delvis blöt och kall historia.
Ett Linje-(100 kml), ett Gp-(37,5 km) och ett Tempo-lopp(13 km) stod på programmet
  • Skapad: 12 MAJ 2010 21:06

Pga få startande i Elit-klassen (ca 15 man på Linje-loppet) så slogs fälten ihop och vi startade samtidigt som Herr-senior och Junior-åkarna.


5x2 mil skulle köras på en varvbana. Kallt var det men det blåste iaf inte så mycket. Jag var kanske lite väl het i början av loppet men jag ville ju inte göra om förra årets misstag då jag missade en utbrytning och den sammanlagda tävlingen därför blev avgjord redan på Linje-loppet.
Låg med bra där framme i stort sett hela tiden. Det blev ngn mindre utbrytning men klungan kom alltid ifatt.

På ngt sätt så missade jag iaf att 2 man lyckades smita iväg och när vi närmade oss mål så var jag övertygad om att startfältet var samlat.
När mindre än kilometern återstår hamnar jag i den icke så önskvärda positionen att dra hela klungan efter att jag kört ifatt en ryckande elitåkare. Jag tänkte att jag kör på för allt vad det går och lyckas köra i mål som tredje man, som andra elit-åkare och jag kände mig riktigt nöjd med det.
Först en stund senare får jag reda på att det fanns en liten utbrytargrupp på 2 pers som gått i mål 30 resp 20 sekunder tidigare...

Nåja, fjärde plats var iaf ok men man förstod redan nu att det skulle bli hårt att göra ngt i sammandraget

Det var oerhört mkt strul i sekretariatet med ett datorsystem som inte hängde med och en målkamera som inte lyckas fånga mig på bild, Två gånger om!. Det skulle så småningom ge stora förseningar på söndagen och resultatlistor som inte stämmer.

Trots att jag låg i täten i klungspurten så misslyckades dom med att se mig på målfotot och jag fick förklara för sekretariatet att jag faktiskt blev 4e man i Elit. I resultatlistan så står jag på plats nr åtta...

Söndag morgon innebar Gp-lopp på en kort varvbana inne på A3-området. Det var blött, kallt och mkt halt. Återigen startade vi tillsammans med Senior och Juniorklassen. 15 varv skulle köras och som tur var så tog dem flesta det hyffsat lugnt i dom farligaste partierna och jag såg bara en enda person som körde omkull. Även här låg jag med i främre delen av fältet under större delen av loppet.

 

Alla utbrytningsförsök misslyckades och det skulle bli klungsput på den lite knixiga avslutningen. Hamnar lite dåligt till  och kan inte göra så mkt åt min positition. 6e plats i Elit kändes ändå ok och jag såg fram mot tempoloppet.
Återigen så har målkameran misslyckats med att fånga mig på bild och jag får min placering i resultatlistan först efter en dialog med sekretariatet.

Mellan Gp- och Tempo-lopp så brakar tydligen data-systemet ihop fullständigt och et tar väldigt lång tid innan start-listorna/tiderna för tempot släpps.
Hinner iaf göra min uppvärmning ungefär som planerat och under dagen har banan torkat till.

Första delen av banan var ett varv på Gp-banan vilket är riktigt jobbigt eftersom den innehåller bla fem farthinder och det är därför svårt att få upp rytmen som man vill. Efter det varvet så svänger man iaf ut på större vägar och här hade jag lite otur med en bil som kom framför mig och hindrade mig i en korsning. Den skulle svänga vänster, jag åt höger, och den stannade helt vilket gjorde att jag fick bromsa in och hålla en betydligt långsammare linje genom korsningen. Kanske så avgjordes tempo-loppet just där för i mål så är jag fem sekunder efter vinnaren. I övrigt så kändes inte tempo-loppet som om jag fick ut vad jag ville i benen men det var nog likadant för dom flesta andra, som också hade ett par lopp i benen sedan morgonen och dagen innan.

 

Efter lång väntan så blev det till sist prisutdelning. Andra plats på tempoloppet och trea totalt är jag rätt så nöjd med. Formen har varit lite sviktande efter min förkylning men det känns nu som att jag är på gång igen.

Kommande tors-fre bär det av till Vänersborg och Wänershof  2-dagars. Ett linje och ett tempolopp.

 

Vi hörs!

/Nicke

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: varnamocykelklubb@gm...

Se all info