Sandra och Anders bäst

01 JUL 2013 06:28
Söndagens cykeltävlingar handlade om 82:a Västboloppet och Ränneslättsturen i mtb.
  • Skapad: 01 JUL 2013 06:28

Sistnämnda även det med några år på nacken. I den tävlingen fanns Sandra med i damelit och körde till sig en säker andraplats inte långt efter Ann Berglund från IKHP med många fina resultat bakom sig. Sandra körde 20 minuter snabbare än ifjol och var givetvis nöjd med en himla kul bana på miltals med tekniska stigar, som hon skrev i sin blogg.

Eksjö startade närmare åtta hundra åkare, de mesta i motionsklasserna. Där fanns ett resultat som lyste bra och det var Magnus Sundberg som vann bland 315 startande! Starkt att placera sig då. I H40 kör Anders Stenberg som ledare i långloppscupen. Även här gick det bra med en tredje plats efter förre landsvägsåkare Michael Johansson från Linköping som vann bland närmare åttio startande. Anders behöll ledningen i cupen.

I elitklassen fanns Peter Gustavsson och här räckte det till en tjugonde plats i en tävling som vanns av Lars Bleckur från Cykloteket. Peter inledde ju sin karriär som mtb-åkare ”för länge sedan”. Han var bland annat femma på junior-SM (mycket större fält än idag) och han var inte långt från OSvinnaren Bart Brentjens en gång i Holland! Ett tjugotal Vck-are startade här och du kan som vanligt läsa resultaten på hemsidans resultat med Värnamo inslag.

Västboloppet inleddes som en verkligt tuff historia. Inte mycket över tio grader, regn och grusvägar men ju längre tiden gick, dess bättre blev vädret! Kenneth Söderberg var ende klubbåkare som genomförde (Cai punkterade av DNF) i seniorklassen och såg rätt smutsig ut! Marie har ju gått bra i många cuptävlingar. Här var det en mörk dag inte bara i morgonvädret och hon blev elva långt efter Alexandra Nessmar från Alriksson Go:Green. Elitklassen blev mycket rafflande på slutet med proffset Tobias Ludvigsson som segrare. Viktor startade här men tvingades bryta sedan ekrarna i ett hjul tagit mycket stryk i en, ibland, gropig väg. I Yngsta pojkklassen vurpade Melvin och bröt efter att ha gjort en fin inledning på sitt lopp. Vår enda flicka denna dag var Matilda som inte körde på sin favoritbana och nu blev sexa. Vann gjorde (som så ofta) Maja Johansson från Mölndal. Henke och Viktor R. brukar ju starta ihop i klasserna sport och P15-16, så även här. Viktor med flera veckors sjukdom satt med ända till slutet då han rullade i mål åtta sekunder efter David Jacobsson, Trampen, som vann. När hans klubbkompis Vincent Andersson varit loss mesta tiden och blev uppkörd mycket på grund av sportåkare så blev det lite rättvisa. Henke tappade lite och åkte in som nummer sju i den klassen.

Skribent: Patrik Persson