Hoppa till sidans innehåll

Svanesunds 3-dagars

02 SEP 2012 21:48
Svanesunds klassiska tredagars i landsvägscykel avslutar för många årets lvg-säsong.
  • Skapad: 02 SEP 2012 21:48

Många startande och ofta med en känsla av att nu är sommaren slut. Vinterträningen kan börja! Så också i år. Fint eftersommarväder två dagar i en fantastiskt fin del av Sverige, Orust och sista dagen med gänget i +13 och regn på slutet!

 

Svanesund inleds med ett dryga kilometern långt backtempo från havet. Under två minuter och du har en del klass. Alice Nilsson och Matilda Karlsson representerade oss i F13-14. Alice med stora problem med en efterhängsen förkylning provade på två dagar i fint väder. Det blev till tre fjärde platser. Sista dagen var det bäst att avstå. Matilda gjorde sitt bästa lopp, avslutningsdagen när hon på en backig bana avancerade till fjärdeplatsen sammanlagt. Vann gjorde landets för närvarande största cykeltalang, Ida Jansson (14). Nej ingen dam men en mindre flicka från Eskilstuna! Om vi säger att hon var trea i damelit på prologen (!!), att hon körde tempot med 40 i snitt förstår ni! – Jag har sysslat med skidor många år, sa den mycket trevliga Ida. Till vintern ska jag sluta med slalom och ägna mig åt längdåkning. Att hon sopat banan i mtb under många år behöver vi väl bara konstatera. Åtta USM-guld! Hon var mycket bra på landsväg även i Danmark där hon körde etapploppet Himmelsfart i våras.

Thomas Jönsson och Erik Fridh fanns med bland många seniorer. Thomas hade ingen bra inledning i sommarvärmen. Missade starten med 45 sekunder på prologen och blev avhängd genom en vurpa på Gp-tävlingen! När hösten kom sista dagen fanns han dock med. Helsingborgaren Andreas Arvidsson vann etappen (före Jonas Tell) och sammanlagt. Thomas åkte in som nummer 13 när 25 man gjorde upp om tredjeplatsen. Erik fanns bland DNF idag. Sammanlagt avancerade Thomas till plats 31 trots risig prolog och gp-tävling.

 

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: This is a mailto link

Se all info