Två Girosegrar!

10 JUN 2012 21:37
Två spännande spurter sågs när Giro de Kind på cykel i Svenljunga avslutades i helgen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:18

Värnamos Alice Nilsson vann med 20 cm (!) och Filip Svedberg tog andra plats i en mycket kall och regnig tävling.

Tävlingarna inleddes annars i mycket bra väder på lördagen med ett bergstempo uppför Viseberget.

Alice blev här tvåa, nio sekunder efter hemmaklubben Kinds, Julia Kihlbom (som därmed vann sammanlagt).

Lars Ericsson gjorde tävlingsdebut i H40 med gott resultat, 5-4 blev en fin femteplats sammanlagt. Sammanlagd segrare blev förre Värnamocyklisten Niclas Fagerlund, numera tävlande för Lammhult.

Förutom Filips andraplats i seniorer fanns på tredjeplatsen Magnus Jansson (Ymer) och Oscar Karlsson på sjätteplatsen. Thomas Jönsson gjorde en insats genom att genomföra sista varvet, huttrande!

I en lite mindre sportklass tävlingsdebuterade Cai Carlsson med att vinna en säker spurt före klubbkompisarna Henrik Andersson och Patrik Persson.

I en liten klass gjorde även Viktor Ramberg en fin insats med tredjeplatser och bra åkstil.

Övriga resultat, som vanligt, på Resultat 2012.

Alice vann i Kind 2012

Alice spurtseger i Giro de Kind 2012