Viktor bäst på USM i Halmstad

05 AUG 2012 20:57
Viktor Ramberg från Åminne gjorde sitt starkaste tempolopp (16) igår och idag fanns han med långt fram och blev elfte man i sin tuffa klass P15-16 på Ungdomsmästerskapens linje i Sverige.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2012 20:59

Viktor satt med på topp länge men på slutet utvecklade sig några grupper. Lucas Eriksson från Falköping vann en spurt med Max Wiklund-Hellstadius från Borås. Några killar emellan sedan fanns Viktor -1:51 där han blev sexa i den spurten på traditionella Galgbacken i Halmstad.

Flickklassen 13-14 såg rätt nya Ida Ramberg göra ett mycket fint lopp och sitta med täten fram till ett par km före mål. Alice Nilsson fanns med där bland tio flickor. Tyvärr var det en dag off så Alice blev nionde flicka, långt från det hon normalt kan i detta sammanhang, spurtsnabb som hon är. Ida kom därmed elva och lite längre bak hittar vi Matilda Karlsson på 14:e plats och Kajsa Davidsson på platsen efter.

Yngsta flickorna såg 19 startande och här, liksom i klassen över, domineras klassen av en klubb. I det här fallet Mölndal som hade fyra platser bland topp fem! Maja Sörensen-Munkholm var den av de våra som var nära att sitta med i topp men fick sedan sällskap av klubbkompisen Tove Söderberg med platserna 10-11 som resultat. Clara Emanuelsson med mycket liten tävlingserfarenhet tappade lite men gjorde ett gott arbete. Liksom hos flera ovanstående handlar det om erfarenhet!