Hoppa till sidans innehåll

Vurpor i tuff avslutning

01 OKT 2012 19:27
Några klubbåkare avslutade årets cykelsäsong i Danmark i helgen i Tönder och Bov på gränsen till Tyskland.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Tävlingen inleddes i Tönder med mycket fina körningar av Ida och Alice sen började problemen. Thomas klass herrar B körde ifatt herrar A (motsatsen skedde senare) efter tio km vilket innebar att hundra cyklister skulle passera hundra andra på en mindre väg i 50 km i timmen. Blåsten denna dag var enorm.  Man brukar säga att flaggorna stod rätt ut. Här gjorde de det, verkligen.

 

Dessutom blandat med enormt ösregn. En minut i det och du såg ut att ha simmat en bit. Thomas insåg faran och avancerade rätt långt i klungan. Tyvärr dök det helt plötsligt upp en bil, som väl stod stilla och Thomas var mycket nära en frontalkrock. Emellertid lyckades han få till en sväng åt höger men där fanns backspegeln som tog i sidan! Det blev en jättevurpa som följd. Revbensbrott och en smäll på lungan liksom en smäll på höften. Såg man den historien så klarade han sig bra, dock. Det blev Aabenråås sjukhus där han fick stanna till söndag kl. 17:00 och vi kunde hämta ut honom. Nåväl vi var ändå nöjda med Idas och Alice fina körning. De satt med i en klunga som skapats efter att tre åkare kommit loss. Deras prestation var mycket imponerande.

 

Nästa dag var vi alltså bara två i Bovs arrangemang i utkanten av Padsborg och milen från tyska Flensborg. Här gick det perfekt första varvet. Ida och Alice satt jättebra med. Andra passeringen kom ingen av dem! Ny jakt på försvunnen cyklist. Efter ett tag visade det sig att Ida attackerat, blivit uppkörd och gått på hjul. Hon välte nu och gjorde en saltomotal mot en plaststolpe vid vägkanten.

 

 

Alice stannade och först försökte de åka iväg igen men det tyckte inte Röda kors personalen var en bra idé som tur var och det blev åter igen en tur på Aabenraas sjukhus nu för att göra en riktig koll med röntgen och så vidare. Här visade det sig att Ida fått en smäll på pannan men i övrigt var mest omskakad. Alltid risk för en lätt hjärnskakning så flickorna stannade kvar några timmar. När så Jimmy Bodin kört klart i herrar A så kunde vi åka tillbaka till Värnamo med många minnen. Jimmy körde tävlingar på en helt annan nivå än i Sverige. Det finns gott om kontinentallag här. På lördagen vann Christina Watches Jimmy Sörensen och Jimmy körde runt långt efter. Andra dagen var han närmare i en av klungorna som blivit akterseglade när Concordias Morten Öllegaard vann.

 

 

 Den handlar om Danmarks största cykeltävlingar med säkert 900 startande per dag. Mycket stora startfält och väldigt hårt är väl det man kan konstatera här. Liksom att cyklisterna, dels Thomas men främst kanske de unga Ida och Alice som klarade av en mycket tuff helg med hård tävling, vurpa, utländskt sjukhus och startfält med åkare i 13-15 års ålder. 2013 blir spännande!

 

 

Aabenraa

Skribent: Admin

» Huvudsponsor

 

Gjuteriteknik

 

» Sponsorer


 BS Rör

Jocknics


Jansson-

Belas

Mekonomen

 

FS

 

HangOn

RUBI

Vindo


   Q8


Postadress:
Värnamo CK - Cykel
Götavägen 22 B
33152 Värnamo

Kontakt:
Tel: 0705163780
E-post: This is a mailto link

Se all info